Bio Granola cu Unt de Arahide si Cacao Fara Gluten Vegan Harmonica 250 g

24,98 lei

Bio Granola cu Unt de Arahide si Cacao Fara Gluten Vegan Harmonica 250 g – Mic dejun fara gluten, raw, vegan cu seminte activate.

Fără GlutenFără ZahărRawVegan

Stoc epuizat

EAN: 3800218255110 SKU: NOU.BB3689 Categorie: Etichete: , , , Brand: Certificari:
Certificare Agricultura Ecologică

Descriere

Bio Granola cu Unt de Arahide si Cacao Fara Gluten Vegan Harmonica 250 g

•Mic dejun sau gustare fara gluten, raw ,vegan.
•Seminte activate, usor digerabile.
•Foarte gustoasa si usor de mancat.
•Agricultura ecologica – ovaz și hrisca.

Granola de la Harmonica se usuca incet la temperatura scazuta, nu este coapta, facuta din seminte activate – floarea-soarelui si hrisca. Fara zahar adaugat. Fara gluten. Granola de la Harmonica este inovatoare si nu are echivalent printre produsele oferite ca „gustari sanatoase”: majoritatea granolelor din magazine sunt coapte (cea de la Harmonica nu este) si contin o multime de zaharuri rafinate, grasimi de palmier hidrogenate si gluten.

Cum se mananca granola?

Poate fi consumata la micul dejun cu iaurt adaugat, lapte proaspat sau vegetal si in timpul zilei sub forma de gustare crocanta (direct din punga, fara a adauga ceva).

Ce sunt semintele activate?

Nu sunt acelasi lucru cu semintele „incoltite”, prin hidratare se activeaza, dar fara germinare. Fiecare samanta are un interval diferit de activare. Inmuierea pana la momentul potrivit obtine activarea enzimelor si acest lucru face mult mai usoara digerarea.
Aceasta inmuiere indeparteaza si neutralizeaza anti-nutrientii din coaja exterioara a semintelor, care servesc drept protectie naturala inainte de germinare. De fapt, consumul regulat al acestor anti-nutrienți poate provoca deficiente minerale grave, probleme digestive, alergii si multe altele.

Unde sunt produse aceste materii prime?

Floarea soarelui este produsa in Bulgaria, un produs regional incredibil. Ovazul si hrisca sunt de origini diferite, dar provin din Europa.

Cum este produsa granola de la Harmonica?

Procesul de procesare incepe cu activarea semintelor – hrisca, floarea soarelui, urmata de o uscare prelungita usoara la temperaturi scazute timp de aproape 24 de ore pentru a fi produsul final gata de consum.

Care este procesul de productie?

Procesul de procesare incepe cu activarea semintelor – hrisca si floarea-soarelui. Aceasta este urmata de uscare prelungita la temperaturi scazute timp de aproape 24 de ore. Activarea semintelor si uscarea lenta retin majoritatea nutrientilor din ingrediente. Apoi se amesteca toate ingredientele si se impacheteaza.

Care este diferenta dintre muesli si granola?

Muesli este crud – fructe uscate, ovaz, nuci iar granola – cel mai adesea coapta si “lipite” cu unele grasimi si indulcitori – in granola conventionala este cel mai adesea folosit sirop de zahar sau glucoza,miere, sirop de artar.

Daca muesli-ul este cunoscut in Europa gratie Elvetiei si unui medic care la sfarsitul secolului al XIX-lea a promovat nucile si semintele crude si fructele uscate ca o dieta alternativa si mai sanatoasa, granola s-a nascut in Statele Unite si a fost inventata de un personaj foarte interesant – Dr. James Caleb Jackson, care era fermier, medic, jurnalist si multe altele, inclusiv avand propriul centru spa.

Istoricul granolei

A improvizat, framantand faina graham si alte ingrediente, pregatind un fel de paine, pe care l-a copt mai intai, apoi l-a rupt in bucati si a dat-o ca „aliment dietetic”. El a denumit-o „GRANULA” (datorita boabelor intregi din care este fabricata) si a inregistrat-o ca marca comerciala. De fapt, la fel ca majoritatea alimentelor sanatoase, acesta nu erau deosebit de gustoase. Cei de la camin au constatat ca singurul mod placut de a-l manca era sa-l inmoaie in lapte pentru noapte.

Totusi, asta nu este tot! In același timp, un alt american, in aceeași perioada – sfarsitul secolului al XIX-lea, a anuntat, de asemenea, ca a inventat micul dejun sanatos rece, din cereale coapte, in cauza. Dr. John Kellogg (astazi este una dintre marcile de cereale de renume mondial si puteti vedea zeci de tipuri de cutii in fiecare supermarket). El a folosit, de asemenea, o reteta similara pentru cerealele integrale coapte (macinandu-le mai bine) pana la crocante, dar a fost condamnat pentru plagiat de Dr. Jackson si a fost obligat sa-si redenumeasca inventia GRANOLA, inregistrand-o si ca marca comerciala. Pentru Statele Unite, aparitia acestui tip de mic dejun este o explozie totala si inovatie, deoarece anterior micul dejun standard era considerat a fi fasole cu slanina prajita.

Granola a explodat cu popularitate alaturi de miscarea hippie din Statele Unite si uriasele concerte de la Woodstock, cand au mancat-o asa, fara sa se inmoaie, direct, deoarece da energie si este rapid, usor de transportat si usor de mancat.

Caracteristici

•Este fara gluten? Da.
•Este fara ingrediente lactate? Este vegana? Da.
•Din ce este format ambalajul? Dintr-o cutie de carton la exterior si folie la interior.
•Este reciclabila? Cutia poate fi detasata si reciclata.
•Este nevoie de depozitare specifica?Loc racoros si intunecat.
•Care este originea produsului (in raport cu ingredientul cu cel mai mare%)? Europa.

Ingrediente:hrisca*,seminte de floarea-soarelui *,curmale*,chips de cocos*,unt de arahide*(10%),seminte de dovleac*,nectar de cocos*,pudra de cacao*(3%),unt de cacau*,sare de mare(0,05%).
*Ingrediente provenite din agricultura ecologica.

Valori nutritionale pentru 100 g

Valoarea energetica:2040 kj/492 kcal.
Grasimi:29,40 g din care acizi grasi saturati 10,40 g.
Carbohidrati:38,30 g din care zaharuri 16,90 g.
Fibre dietetice:6 g.
Proteine:13 g.
Sare:0,08 g.
Gramaj:250 g.

Material de ambalare:punga si cutie de carton.
Produs certificat organic.
Alergeni:Poate contine urme de susan,arahide si alte nuci.
Altele:vegan,fara gluten,raw,fara zahar adaugat.
Indulcitor:nici o informatie!
Conditii de depozitare:pastrati in loc uscat si racoros, ferit de actiunea directa a soarelui,pastrati etans.
Consum de referinta in medie pe zi pentru un adult: 8400 kJ/2000 kcal.
Tara de origine:Bulgaria

Atentie: Informatiile privind produsele cu potential alergen din magazinul Nourish.ro nu inlocuiesc sfaturile profesionale, in special sfaturile medicale, sau citirea prospectului sau listei de ingrediente a produselor.

Nota:Ne mentinem cu atentie baza de date de produse, dar nu putem exclude erorile individuale. Va rugam sa verificati intotdeauna informatiile despre produsul respectiv. Suntem recunoscatori daca evidentiati discrepantele!

Informații suplimentare

Greutate 0,250 kg
Certificari

Gramaj

250 g

Tip-Aliment

, , ,

Baxaj

6

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Numai clienții autentificați, care au cumpărat acest produs, pot să scrie o recenzie.