Publicat pe

Retete bio: Rulouri cu gem de paducel

Rulouri cu gem de paducel

Nu știm ce faceți voi, dar noi suntem în starea „amintiri din copilărie”, așa că am decis să facem câteva rulouri cu gem de păducel.

Gemul de păducel este foarte asemănător la gust cu gemul de măceșe, poate un pic mai astringent, dar, oricum, delicios! Pentru rețeta de astăzi am ales gem de păducel bio de la Harmonica. Deoarece fructele de păducel nu sunt cele mai dulci fructe din lume, e necesar ca la prepararea gemului să se folosească un îndulcitor. Nouă ne place gemul de păducel bio de la Harmonica deoarece, în loc de zahăr, este îndulcit cu sfeclă organică, acest lucru făcându-l un superaliment sau, cel puțin, un super-desert.

Pentru rețeta de rulouri cu gem de păducel avem nevoie de ingrediente pentru aluat, ingrediente pentru umplutură, un cuptor și … făcălețul bunicii. Rețeta pas cu pas, în continuare ⏬

Rețete bio: Rulouri cu gem de păducel

Rulouri cu gem de paducel

Pasul 1: Pregătim ingredientele pentru aluat. Ne vor trebui:

325 g făină bio

100 ml iaurt bio

100 g zahăr pudră bio

50 ml ulei de floarea soarelui bio

1 lingură praf de copt bio

5 ml suc de lămâie bio

2 ouă bio

Reteta bio de rulouri cu gem de paducel - pregatirea ingredientelor
Pregătirea ingredientelor

Pasul 2: Punem totul într-un bol și amestecăm până se omogenizează bine.

Reteta bio de rulouri cu gem de paducel - pregatirea aluatului
Pregătirea aluatului

Pasul 3: Acum vine lucrul manual. Vizăm o consistență omogenă, dar elastica. Așa!

Reteta bio de rulouri cu gem de paducel - framantarea aluatului
Frământarea aluatului

Pasul 4: Pont: făina trebuie să fie peste tot și nu în cantități reduse.

Reteta bio de rulouri cu gem de paducel - faina
Făina peste tot…

Pasul 5: Făcălețul ne este necesar pentru a întinde un aluat de aproximativ 5 mm grosime.

Reteta bio de rulouri cu gem de paducel - intinderea aluatului
Întinderea aluatului

Pasul 6: Tăiați felii mici în forma de triunghi.

Sectionarea aluatului
Secționarea aluatului

Pasul 7: A sosit timpul să umplem rulourile – gem de păducel după pofta inimii, în funcție de cât de dulce mâncați. Nuci măcinate. Coajă de lămâie bio. Fiecare bucățică de aluat este acoperită cu un strat de gem, apoi nuci și un vârf de coajă de lămâie.

Reteta bio de rulouri cu gem de paducel - umplutura
Umplutură din gem de păducel, nuci și coajă de lămâie

Pasul 8: Rulourile sunt făcute … prin rulare, desigur, și așezate într-o tavă pe hârtie de copt.

Reteta bio de rulouri cu gem de paducel - rulare
Rularea … rulourilor!

Pasul 9: Încălziți cuptorul la 180 de grade și, înainte de a pune rulourile la copt, ungeți-le cu gălbenuș pe deasupra.

Reteta bio de rulouri cu gem de paducel - ungere cu galbenus
Ungerea cu gălbenuș

Pasul 10: Lăsați 10-15 minute la cuptor și culoarea aurie vă va spune când sunt gata.

Reteta bio de rulouri cu gem de paducel - rulouri calde
Rulouri calde – proaspăt scoase din cuptor!

Pasul 11: Zahăr pudră deasupra și am terminat.

Reteta bio de rulouri cu gem de paducel - presarare cu zahar pudra
Rulouri cu gem de paducel

Poftă mare!